Andere tijden

Na een lange tijd van ‘verplichte rust’ zijn wij blij u te mogen uitnodigen voor de opening van de expositie ‘Andere Tijden’ van Lisette de Klerk. Haar schilderijen vragen wat kijktijd en roepen wisselende beelden en stemmingen op. Met vaste hand zijn arabesken op het doek gezet, afgewisseld met fragmenten van schilderijlijsten die aangeven dat er andere tijden zijn aangebroken. Er zit verandering in de lucht en in de natuur!

Natuurlijk worden de schilderijen hier en daar begeleid door een viltobject, waarmee de hele expositie extra feestelijk wordt.

De expositie loopt van 5 t/m 26 september 2021.
De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak.

De opening vindt plaats op zondag 5 september.
Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom en heffen wij het glas op een nieuw begin!

Laat ons weten als u bij de opening aanwezig wilt zijn via galeriederoos@gmail.com

Om elkaar te beschermen gaan we ervan uit dat u alleen komt als u volledig bent gevaccineerd of thuis een test (met negatieve uitslag) hebt gedaan.
Blijf bij klachten thuis en kom een weekje later.

29 augustus 2021

Antistof

Op zondag 6 december 2020 opent Galerie De Roos de expositie ‘Antistof’ van Nel Donkers.

Nel Donkers, graficus, bekend van ‘De Prententent’ op Carré, heeft een enorm grote lino-prent gemaakt van 2.40 bij 7.00 meter.

De voorstelling is op doek gedrukt en siert de wand in de ruime galerie aan de Veldhovenring 25. Het thema is de Europese eenwording.
Daarvoor heeft ze een pastorale voorstelling gekozen, kamperen bij de boer. We zien bakvissen van meiden zich vermaken met een paardje op een boerenerf omringd door een tiental dieren, een tractor, een caravan en de boer zelf van de minicamping. De vlaggen van de diverse Europese landen wapperen in de lucht. De vlag van Griekenland zit stevig vastgebonden en de Engelse vlag ligt op de grond.

Het maakproces heeft wel 13 jaar geduurd. Tijdens dit traject heeft ze het werk steeds moeten aanpassen naar gelang de ontwikkelingen binnen de eenwording van de Europese Unie.
Wederom zien we een werk van Nel die als kunstenaar steeds bezorgd is en blijft over onze democratie en onze vrijheid. De expositie draagt de titel Antistof. In deze tijd van een pandemie hebben we sterke nood aan antistof tegen het covid-19 virus. Kom naar de expositie en zie hoe Nel dit item uitwerkt.

De expositie ‘Antistof’ zou te zien zijn tot en met 27 december.
In verband met de aangekondigde strenge lockdown-maatregelen, moeten we helaas de galerie sluiten tot en met februari 2021.
De expositie van Nel Donkers blijft staan en is, alleen op afspraak, op 23-24 en 30-31 januari 2021 nog te bezoeken.

30 november 2020

De Vlucht

Galerie De Roos opent op zondag 1 november de expositie ‘De Vlucht’ met schilderijen van Fiona van Rossem met begeleiding van keramisch werk van Francine Thijs.

Fiona vond haar inspiratie in verhalen over vluchten, die in de gehele wereldgeschiedenis door als een herhalend thema te lezen zijn. Verhalen uit de Atlantische mythologieën en de Bijbel hebben als bron gediend maar ook de hedendaagse geschiedenis heeft bijgedragen aan deze onderwerpen.
Haar monumentale werken en haar miniaturen worden begeleid door het fraaie keramische werk van Francine Thijs: wonderlijke vormen die fantastisch aansluiten bij de schilderijen van Fiona.

Fiona van Rossem

De expositie is van 1 t/m 29 november ieder weekend te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.

In verband met de Covid-19-maatregelen moet u zich aanmelden voor de opening op 1 november via galeriederoos@gmail.com of telefonisch 013 – 5436541.
Tijdens de overige weekenden wordt bij binnenkomst uw naam en telefoonnummer gevraagd.

Mochten er nieuwe Covid-19 maatregelen genomen worden, dan vindt u op deze website de laatste informatie over deze expositie.

25 oktober 2020