‘Zonder titel’

Op zondag 1 oktober wordt de expositie ‘Zonder titel’ geopend.
Ruud de Caluwe toont daarin aquarellen en bronzen, waaraan hij geen titel heeft gegeven. De kijker kan en moet zelf zien, wat hij/zij ervan vindt.
U kunt uw eigen interpretatie geven aan het werk en het motto van deze expositie is dan ook ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

      

De opening vindt plaats op zondag 1 oktober om 14.30 uur. De galerie is geopend vanaf 14.00 uur.
Daarna is het werk van Ruud de Caluwe tot en met 29 oktober te bekijken op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.

       

Website van de kunstenaar: http://www.ruuddecaluwe.nl
Ook op Youtube zijn enkele filmpjes van hem te zien.

25 september 2017

De steen komt tot leven

Op zondag 3 september 2017 wordt de solo-expositie van George Kabel geopend.
De galerie is open vanaf 14.00 uur. Om circa 15.00 uur zal kunsthistoricus Liesbeth Schreuder een openingswoord uit spreken.

George Kabel: Mijn beelden in steen zijn op de tast gemaakt en mogen ook met de handen worden ‘bekeken’. Hierdoor wordt niet alleen letterlijk de afstand  tussen object en beschouwer verkleind maar ook gevoelsmatig: de steen komt tot leven.

           

De expositie is tot en met 24 september te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur .
De kunstenaar zal zelf  op deze dagen aanwezig zijn.
http://www.georgekabel.nl

       

6 augustus 2017

Kunstenaars uit Reeshof exposeren in Galerie De Roos

Kunstenaarscollectief Ateliers Reeshof.Tilburg (AR.T) heeft in de maand mei haar jaarlijkse expositie. Dit jaar is gekozen voor het exposeren in Galerie De Roos aan de Veldhovenring 25 in het centrum van Tilburg. De gerestaureerde woning uit 1905 is omgebouwd tot een unieke expositie-ruimte, waarin kunstwerken goed tot hun recht komen tegen een rustige achtergrond of vrij in de ruimte op een sokkel.

 
AR.T bestaat dit jaar 19 jaar en na vele jaren van openstellen van het eigen atelier door middel van de Open Ateliers Route is de laatste jaren steeds vaker gekozen voor een gezamenlijke expositie. Op deze manier is het immers mogelijk om werk van alle kunstenaars gelijktijdig te presenteren zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de veelzijdigheid van de kunstenaars van AR.T.
De kunstenaars van AR.T zijn in verschillende disciplines actief. Behalve schilderwerk met olieverf of acryl zijn ook tekeningen, computer-art, beelden in brons, kunststof en hout, keramiek, mixed media en monumentaal werk vertegenwoordigd. De expositie laat een veelheid aan kunstvormen en technieken zien die niet vaak tegelijkertijd in exposities zal worden aangetroffen.


De officiële opening zal op zondag 7 mei om 14.30 uur plaatsvinden onder muzikale begeleiding van Margreet Wink en Conny Roosloot.
Galerie De Roos is geopend in de weekenden 13 en 14 mei, 20 en 21 mei en 27 en 28 mei van 14 tot 17 uur, de toegang is gratis.
Wij heten u van harte welkom!

Nadere informatie:
Galerie De Roos, Veldhovenring 25, Tilburg – www.galeriederoos-tilburg.nl
Ateliers Reeshof Tilburg AR.T – www.AteliersRT.nl

6 mei 2017