Textielvaria

Galerie De Roos exposeert van 8 t/m 29 april een groepsexpositie voor bezoekers met een meer dan gemiddelde belangstelling voor textiel.

Vijf doorgewinterde textielkunstenaars tonen hun werk:
Mies Kleijn, Unni Nestvang, Lou van de Pol, Leida van Steensel en Annette Warringa.
Dit team werkt al een geruim aantal jaren samen. Hun passie voor textiel en mixed-media, gevoegd bij hun enorme vakkennis en vaardigheid, levert een  fraaie expositie op met afwisseling, waarin ieders kunstzinnig handschrift herkenbaar blijft.

        

De opening van Textielvaria vindt plaats op 8 april om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur zijn bezoekers welkom. De expositie is daarna tot en met 29 april ieder weekend te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur en op aanvraag.

   

 

 

25 maart 2018

Een heldere reis, achteraf

Galerie De Roos exposeert van 4 t/m 25 maart beeldhouwwerk van Ties Lowes (Oss, 1951) met als titel ‘Een heldere reis, achteraf’.

Beeldhouwen is voor Ties Lowes als een reis, een zoektocht langs diverse materialen zoals brons en ijzer, hout en steen. Kortom, het is een pad langs wat voorhanden kwam -en komt in- 30 jaar.
Vaak zijn de onderwerpen ook zijn reisgenoten, omdat hij ze als opdracht aangeboden kreeg.
Maar gedurende zijn hele leven als technicus was er interesse in andere landen en culturen. Dit ziet men al snel terug in zijn werk.

              

De expositie ‘Een heldere reis, achteraf’ wordt op zondag 4 maart om 14.30 uur geopend door dhr. Berry Helmink.
U bent welkom vanaf 14.00 uur.

www.tieslowes.nl

24 februari 2018

Foto’s Wim van der Meeren

Gedurende de maand februari 2018 exposeert Wim van der Meeren foto’s in Galerie De Roos.

De expositie omvat voornamelijk recent werk, waarin de mens centraal staat. Wim van der Meeren fotografeert vooral op straat. Zo wordt een serie getoond van pauzerende/rokende koks op straat, analoge prints van foto’s, gemaakt in New York en Zuid Afrika en enkele zelfportretten.
Wim (1955) fotografeert al ruim 45 jaar. Hij heeft nooit serieus overwogen om daar zijn beroep van te maken. Hij studeerde politicologie, was kort ambtenaar, werd ziekenhuisbestuurder en is thans voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.

                   

Fotografie bleef altijd een belangrijk deel van zijn leven. Als fotograaf is Wim autodidact. Tot 2014  werkte hij in de ‘natte doka’ maar inmiddels is hij voldoende overtuigd van de kwaliteit van de digitale print. Een foto bestaat pas echt als hij geprint is: een mooie zwart/wit print, zonder al te veel technische fratsen.
Als Wim niet op straat fotografeert, dan is doorgaans het café zijn werkterrein.

De expositie wordt geopend op zondag 4 februari.
U bent welkom vanaf 14.00 uur, rond 14.30 uur is de officiële opening.
Hierna is de expositie te bezoeken tot en met 25 februari op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

26 januari 2018