Foto’s Wim van der Meeren

Gedurende de maand februari 2018 exposeert Wim van der Meeren foto’s in Galerie De Roos.

De expositie omvat voornamelijk recent werk, waarin de mens centraal staat. Wim van der Meeren fotografeert vooral op straat. Zo wordt een serie getoond van pauzerende/rokende koks op straat, analoge prints van foto’s, gemaakt in New York en Zuid Afrika en enkele zelfportretten.
Wim (1955) fotografeert al ruim 45 jaar. Hij heeft nooit serieus overwogen om daar zijn beroep van te maken. Hij studeerde politicologie, was kort ambtenaar, werd ziekenhuisbestuurder en is thans voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.

                   

Fotografie bleef altijd een belangrijk deel van zijn leven. Als fotograaf is Wim autodidact. Tot 2014  werkte hij in de ‘natte doka’ maar inmiddels is hij voldoende overtuigd van de kwaliteit van de digitale print. Een foto bestaat pas echt als hij geprint is: een mooie zwart/wit print, zonder al te veel technische fratsen.
Als Wim niet op straat fotografeert, dan is doorgaans het café zijn werkterrein.

De expositie wordt geopend op zondag 4 februari.
U bent welkom vanaf 14.00 uur, rond 14.30 uur is de officiële opening.
Hierna is de expositie te bezoeken tot en met 25 februari op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

26 januari 2018

Sterrenstof

Van zondag 7 t/m 28 januari 2018 exposeert Hans Lodewijkx fotografische abstracties in Galerie De Roos. Het openingswoord van de expositie ‘Sterrenstof’ is rond 14:30 uur.

Hans Lodewijkx (Rotterdam, 1956) is zelfstandig grafisch ontwerper/kunstenaar in
Tilburg. Afgestudeerd in 1986 aan de Academie Sint Joost te Breda, won in zijn
afstudeerjaar de Sint Joost-penning voor een multi-media installatie over
wolken, naar een thema van W. van Hussem: ‘mensen zijn als wolken, overal
waar ze komen betrekt de lucht’. Ondanks dit motto toch optimistisch van aard.

        

Uitgangspunt bij het werk zijn bestaande beelden van of uit het heelal. Het betreft hier data verzameld door telescopen als de Hubble, waarneemlocaties van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili of het Internationale Ruimtestation ISS. Deze op zich al spectaculaire beelden worden door de kunstenaar ‘her-vormd’ tot louter abstracte lijnpatronen. Sterren en planeten worden gereduceerd tot patronen van licht en kleur, waar contrasten van toon en tint, licht en donker, warm en koud een bijna impressionistisch spel met elkaar aangaan. ‘Van zeer dichtbij of juist van een afstand moet de kijker geboeid blijven door de optische rust èn onrust die de beelden bijna letterlijk uitstralen’.

De expositie start op zondagmiddag 7 januari. Daarna bent u tot en met zondag 28 januari  van harte welkom op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

1 januari 2018

Theo van der Steen

Van zondag 3 t/m 31 december exposeert Theo van der Steen tekeningen en schilderijen in Galerie De Roos. Het openingswoord door Evert Brongers, vriend van de kunstenaar, is rond 14.30 uur.

Theo van der Steen, tekenaar en schilder, werkt op locatie of naar model in zijn atelier. Zijn verlangen gaat steeds uit naar tekenen en schilderen vanuit de realiteit. Dat levert een weergave op die enkel door zijn ogen en gedachten, gezien kan worden. Daar is de beschouwer – die kijken wil – naar op zoek. Kunst is nooit een exacte weergave, zelfs een foto is dat niet bij machte. Kunst is het geluk om te zien wat de realiteit niet kan bieden maar wat de kunstenaar met zijn visie en vermogen laat zien.

        

De expositie start op zondagmiddag 3 december. Daarna bent u tot en met zondag 31 december van harte welkom op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

             
www.theovandersteen.nl

 

27 november 2017