Mos! Mos!! Mos!!! of de kunst van het kijken naar mos

Galerie De Roos toont van zondag 14 november tot en met zondag 19 december 2010 een bijzondere expositie over mossen.

Die verduiveld kleine plantjes in beeld brengen, zodat iedereen ervan kan genieten: dat is gedaan door vier KNNV-leden van de afdeling Tilburg.
Chris Buter, Bart Horvers, Paul van Wielink en Jan van de Wiel brachten in 1998 de eerste veldgids ‘Mossen’ uit. Dit jaar verscheen de ‘Fotogids Mossen’, waarin opnieuw Chis en Bart hun kennis en specialisme toonden in een prachtig boek.
Aan de hand van beide wapenfeiten organiseert Galerie De Roos van 14 november t/m 19 december 2010 een expositie van foto’s en pentekeningen uit beide boeken.

 Boomsnavelmos (tekening: Jan van de Wiel)

Het zal een bijzondere tentoonstelling worden: nog nooit werden blad- en levermossen zo groot, kleurrijk en haarscherp weergegeven. Bart Horvers toont zijn foto’s, Jan van de Wiel brengt in minutieuze pentekeningen een reeks mossenportretten in beeld, bijna wetenschappelijk van aard. Maar de tekeningen tonen ook de frivole sierlijkheid die mossen eigen is. 
  
 Violet veenmos (foto: Bart Horvers)

In de expositie zijn tevens driedimensionale foto’s te bekijken en zijn levende mossen te bewonderen onder de binoculair. Tenslotte heeft Jan van de Wiel een aantal korstmossen in passe-partouts gemonteerd. Het zijn kleine werelden geworden, waarin ieder korstmos zijn eigen vormen- en kleurenrijkdom toont. 
 
 Zilvermos (foto: Bart Horvers)

Galerie De Roos, Veldhovenring 25, 5041 BA Tilburg.
Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

2 oktober 2010