Winterlicht

Marijke Andriese exposeert van zondag 6 t/m 27 januari 2013 schilderijen en intrigerende kijkbeelden in de expositie ‘Winterlicht’.
Er zijn twee bijzondere collecties: schilderijen en kijkbeelden.

Spelen met licht
In de serie schilderijen wordt met licht en landschappen gespeeld. De schilderijen van Marijke Andriese vallen op door het ingetogen kleurgebruik. Ze schildert met acrylverf op de grens tussen figuratief en abstract. Elk schilderij heeft daarbij een eigen sfeer.

Alles behalve dood-gewoon
De collectie kijkbeelden is heel anders van aard. Dit zijn objecten gemaakt van gebruiksvoorwerpen en dierlijke resten zoals beenderen, eierschalen, veren of schedels. Door onderdelen te combineren komt het dode materiaal weer tot leven en ga je anders kijken naar iets dat eerst dood-gewoon was. Soms is het aangevuld met teksten of tekeningen; altijd blijkt het voor de toeschouwer intrigerend.

Marijke Andriese
Marijke Andriese is werkzaam als beeldend kunstenaar in Tilburg. Haar werk is divers. Op haar website is de veelzijdigheid te zien. Al vroeg begon ze met portrettekenen. Een specialisme dat in steeds bredere vorm altijd is gebleven. Later kwamen daar schilderijen en (bewerkte) foto’s bij.
De schilderijen en kijkbeelden die geëxposeerd worden in Galerie De Roos zijn haar meest recente werk.

31 december 2012