Dicht op de huid

Daisy Karthaus exposeert naakten

De kwetsbare schoonheid van veelal oudere lijven. Dat is het thema van de indrukwekkende expositie ‘Dicht Op De Huid’ van Daisy Karthaus die vanaf 8 januari te zien is in Galerie De Roos.
De expositie wordt op zondag 8 januari om 14.30 uur geopend door beeldend kunstenaar Hans Innemée die het werk van Daisy Karthaus kort gaat inleiden. Muziek wordt verzorgd door The Jaydees. De schilderijen zijn daarna de hele maand januari te bekijken.

Daisy Karthaus is in 1970 geboren in Heerlen. Zij maakt voornamelijk olieverfschilderijen. Kwetsbaarheid is haar belangrijkste thema. Om die reden schildert zij naakten. Die naakten worden op een pure manier afgebeeld en staan ver van erotiek en moralisme. Het gaat er haar om menselijke emoties zo aangrijpend mogelijk uit te beelden. De compositie van elk schilderij en de gedetailleerde weergave van de – veelal oudere – lijven versterken dit uitgangspunt.

SONY DSC

Karthaus laat zich bij het schilderen inspireren door de kunstgeschiedenis, actuele thema’s en haar eigen leven. Ze becommentarieert bewust en met humor iconen uit de schilderkunst. Zo is l’Origine de la merde een duidelijke verwijzing naar Courbets l’Origine du monde. Eveneens een knipoog naar de klassieke schilderkunst is het tweeluik Adam en Eva.

De schilderijen van Karthaus laten zien dat zij een gedreven en geëngageerd kunstenaar is. De expressie die ze in haar werken legt, is indrukwekkend.

27 december 2016