Sterrenstof

Van zondag 7 t/m 28 januari 2018 exposeert Hans Lodewijkx fotografische abstracties in Galerie De Roos. Het openingswoord van de expositie ‘Sterrenstof’ is rond 14:30 uur.

Hans Lodewijkx (Rotterdam, 1956) is zelfstandig grafisch ontwerper/kunstenaar in
Tilburg. Afgestudeerd in 1986 aan de Academie Sint Joost te Breda, won in zijn
afstudeerjaar de Sint Joost-penning voor een multi-media installatie over
wolken, naar een thema van W. van Hussem: ‘mensen zijn als wolken, overal
waar ze komen betrekt de lucht’. Ondanks dit motto toch optimistisch van aard.

        

Uitgangspunt bij het werk zijn bestaande beelden van of uit het heelal. Het betreft hier data verzameld door telescopen als de Hubble, waarneemlocaties van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili of het Internationale Ruimtestation ISS. Deze op zich al spectaculaire beelden worden door de kunstenaar ‘her-vormd’ tot louter abstracte lijnpatronen. Sterren en planeten worden gereduceerd tot patronen van licht en kleur, waar contrasten van toon en tint, licht en donker, warm en koud een bijna impressionistisch spel met elkaar aangaan. ‘Van zeer dichtbij of juist van een afstand moet de kijker geboeid blijven door de optische rust èn onrust die de beelden bijna letterlijk uitstralen’.

De expositie start op zondagmiddag 7 januari. Daarna bent u tot en met zondag 28 januari  van harte welkom op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

1 januari 2018