Vilt en Steenhuid

Galerie De Roos exposeert van 4 t/m 25 november een bijzondere duo-tentoonstelling met vilten stoffen voor kleding en kledingobjecten (Lisette de Klerk) en beeldhouwwerken van steen en keramiek (George Kabel).
Deze uitersten in materiaal vragen om aangeraakt te worden. Vilt en steen nodigen u uit!

Het werk van George Kabel betreft zowel vrije, organische als geometrische vormen. Ze zijn gemaakt van onder andere Belgische hardsteen, Franse kalksteen, albast en chamotte klei.

   

Alle beelden zijn met de hand en met gewone gereedschappen als hamer en beitel of spatel vervaardigd. Daarom moeten deze niet alleen bekeken worden, maar vooral ook worden aangeraakt.
Volg de weg die de beeldhouwer heeft afgelegd. Ga dicht op de huid zitten. Ervaar het object, zijn textuur en temperatuur en laat je gevoel spreken.

Lisette de Klerk weet als professional in viltkunst in één handeling viltkleding om te zetten in een abstract object.
Deze vervormingen dienen als uitgangspunt voor deze expositie. Daarnaast is er de introductie van een mannenkleding-lijn in vilt, bestaande uit hessen, jassen en petten. Alles handgemaakt en afgewerkt met wollen dreads en stevige katoengarens. De basiskleding bestaat uit mannenrokken, majo’s en boots: een kledinglijn voor rokkers dus.

   

De expositie wordt geopend op 4 november om 14.30 uur. Beide kunstenaars vertellen over hun werk. Daarna volgt een korte modeshow van de mannenkleding-lijn.
U bent van harte welkom!

www.georgekabel.nl
www.atelierzaken.com

 

28 oktober 2018