Passie voor kleur

In de maand februari exposeert Gerret Tol voor de tweede keer in Galerie De Roos met zijn kenmerkende schilderijen: expressionistisch en abstract.

In de nieuwe expositie hangt zijn nieuwe werk: vol van kleur. Het ziet eruit als een snelle vluchtige streek, maar de schilderijen worden langzaam, bedachtzaam, intuïtief opgebouwd. Het zijn schilderijen op doek. In een aantal doeken is een heldere vorm te zien en wordt realisme niet geschuwd.
Er worden ook kleine tekeningen gepresenteerd op papier.

Schilders die hem inspiratie geven zijn Willem de Kooning en Ian Rayer Smith.

De expositie wordt geopend met zang van Monique Verhaegh onder begeleiding van enkele bandleden van Bad Duck: Maria en John van Bommel en Arie Spijkers.

De expositie van Gerret Tol wordt geopend op zondag 4 februari om 15.00 uur.
U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom.

29 januari 2024

Compilatie

Galerie De Roos exposeert van 7 t/m 28 januari 2024 schilderijen van Anni van Dal (1956) onder de titel ‘Compilatie’

Drie thema’s worden in deze tentoonstelling bijeengebracht.

‘Industrie Recycled’ brengt oude industriegebieden in beeld en de uitstraling daarvan in gebouwen, terreinen en hun machines en materialen.
Het volgende thema is ‘Patronen’: een feest van herkenning. Lijnen en vlakken veroorzaken regelmaat en ritmiek. De herhalingen van de patronen zijn sterke beeldelementen.
‘Layers’ tot slot is het spel van transparantie.

Anni van Dal werkt graag met zelfgemaakte verf die kleurrijke resultaten oplevert, wanneer ze als lagen over elkaar worden gelegd.

Transition, olieverf

De opening van deze expositie is op zondag 7 januari om 14.30 uur.
U bent welkom vanaf 14.00 uur.
Daarna is de expositie te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddagen tussen 14.00 – 17.00 uur tot en met zondag 28 januari.

Meer informatie over Anni van Dal: annivandal.nl

31 december 2023

Op zoek naar verbeelding

Deze decembermaand nodigen we u van harte uit voor de expositie ‘Op zoek naar verbeelding’ van Marijke Andriese.

Marijke volgde de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg en werkte als docent Creatieve vakken en docent Textiel in het hoger onderwijs.

In de schilderijen van Marijke Andriese treft men een grote diversiteit aan onderwerpen, die echter vaak de eigen omgeving als thema hebben. Dit dicht bij huis- en- haardgevoel wordt nu en dan afgewisseld door reis-impressies uit binnen- en buitenland. Daar is de zoektocht naar verbeelding meestal te ontdekken door sfeervolle landschappen in de rijke natuur. Steeds blijkt dat haar werk een document is van mooie herinneringen zoals die iedereen heeft in zijn leven.

Enkele van haar schilderijen hebben de prettige eigenschap van een verborgen verhaal.
Kom kijken en luisteren naar de historie achter het werk, of, nog beter, vertel ons de geschiedenis die u erachter vermoedt.

De expositie ‘Op zoek naar verbeelding’ wordt geopend op zondag 3 december om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur bent u welkom. 
Daarna is de expositie ieder weekend te bezoeken van 14.00-17.00 uur t/m 31 december 2023

26 november 2023