Earth

Galerie De Roos opent het nieuwe seizoen met de expositie ‘Earth’ van José Sintnicolaas.

Na haar opleiding aan de kunstacademie in België, verhuisde ze in 2012 naar Shanghai. Daar startte zij haar carrière als kunstenares. In de jaren die volgden, heeft ze veel geëxposeerd.
Daar begon ze ook aan haar serie ‘Earth’, ontstaan uit bezorgdheid voor de verontrustende schade aan de natuur, die ze daar zag.

Haar keuze voor materieschilderen komt daar logisch uit voort: glas, zand, mineralen en gesteenten verwerkt ze in de aardkleuren van verf. Daarmee worden haar half-abstracte schilderijen een bron van verstilling en rust zonder een milieuprotest te zijn.

‘Earth’ zal op zondag 3 september om 14.30 uur officieel worden geopend.
Bezoekers krijgen de gelegenheid om met de kunstenares te spreken en meer te weten te komen over de inspiratie achter deze tentoonstelling.

15 augustus 2023

Canvas & Papier

Galerie De Roos exposeert in de maand april werk van Jeanne Ripzaad: ‘Canvas & Papier’.
De opening van de expositie wordt gehouden op zondag 2 april om 14.30 uur.
De expositie is van 1 t/m 30 april ieder weekend te bezoeken, dus ook op Paaszaterdag en Eerste Paasdag, van 14.00 – 17.00 uur.

De figuur vormt de basis in de werken van Jeanne Ripzaad.
Ze maakt gebruik van zowel model als foto. Haar werken zijn figuratief / realistisch, doorspekt met een dosis fantasie. Daardoor ontstaat er een boeiend geheel.
Jeanne werkt met olieverf op doek. Soms ook met een mix van schilderen en collage.
Daarnaast werkt zij ook op papier met onder andere gouache en collagetechniek
Deze collages vormen vaak haar uitgangspunt als onderwerp om te schilderen.
Haar doel is om werken te creëren, die mensen raken en prikkelen om langer te blijven observeren.

27 maart 2023

Door de ogen van ………..

Galerie De Roos nodigt u uit voor de expositie ‘Door de ogen van… ‘
In deze unieke expositie maakt u kennis met het ruimtelijk werk van Bep Miltenburg en de schilderijen van Jeannette van Hoek.

De expositie is de hele maand maart geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De opening is op zondag 5 maart 2023 om 14.30 uur.
Houd rekening met de aangepaste verkeerssituatie op de Veldhovenring.

Twee Goirlese kunstenaars.

Jeannette van Hoek
Jeannette wordt aangetrokken door sferische landschapsbeelden. Zij legt deze landschappen op het doek vast en wil een gevoel, een sfeer uitdrukken. Door haar beginjaren als aquarellist is ‘laten lopen van de verf’ en werken in lagen een kenmerk van haar werk gebleven. De laatste jaren ontwikkelt ze zich naar meer abstract schilderen. Zij gebruikt acrylverf en past ook gemengde technieken toe. De hedendaagse zorgwekkende ontwikkelingen in de wereld hebben invloed, een aantal schilderijen wordt ‘donkerder’.
Zij volgde vanaf de jaren 90 opleidingen bij diverse kunstenaars in Eindhoven en Tilburg, deed workshops in Frankrijk en Denemarken. Nu zit ze op de Academie in Arendonk om zich te richten op schilderen met olieverf. Ze is lid van de vrije schildergroep van Atelier C3 in Tilburg en exposeerde in verschillende galeries, ze nam deel aan het evenement The Colorfield Performance in 2021 en in de zomer van 2023 staat dit weer op haar programma.
www.vanhoek-art.com en www.jeannettevanhoek.exto.nl

Bep Miltenburg
Beps recente werk bestaat uit torens van keramiek. Opgebouwd uit losse kleivormen, met gaten en ribbels, of opgebouwd uit plakken klei die bewerkt zijn met structuren. Gekleurd met engobes of met waterige acryl.
Ze maakt ook beelden in beton en brons, Bep is vooral geïnspireerd door de mens in al zijn veelzijdigheid.
Haar opleiding volgde ze aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en aan de Academie in Arendonk (B) richting beeldhouwen en monumentale kunst.
Bep is sindsdien bezig geweest met artistiek werk. Naast beelden maakt ze tweedimensionaal werk: schilderijen. Door haar nieuwsgierigheid komt ze steeds tot nieuwe onderwerpen en technieken. Ze exposeert regelmatig, ze maakt beelden in opdracht, die in Brabant in de openbare ruimte te vinden zijn.
www.beeldenbijbep.nl

27 februari 2023