De vertrouwdheid voorbij

Sabine 2012-3         Cheryl 2012-2detail 3

Galerie De Roos exposeert van 5 t/m 26 januari olieverfschilderijen van Frans Denkers. Zijn werk bestaat uit bijna levensgrote portretten, die doen herinneren aan het werk en de techniek van de Oude Meesters.
Frans Denkers schildert vragen en verlangens, verleiding en onbevangenheid, uitdaging en onzekerheid, angst en ontroering. Emoties die elk mens kent en kan herkennen maar waar zelden werkelijk greep op te krijgen is; de beheersbaarheid van ons leven wordt erdoor op de helling gezet.
Denkers schildert de raadselachtigheid van het wezen mens. Om ons uit te nodigen ernaar te kijken of om deze te ontdekken, biedt hij ons de schijnbaar vertrouwde beelden van het portret. Achter die vertrouwdheid ligt het meest wezenlijke van de mens. Dat in beeld brengen is de grootste uitdaging van de kunstenaar.
De opening vindt plaats op zondag 5 januari om 13.30 uur.
Arnoud Geux verzorgt dan een inleiding op het werk van Frans Denkers.
www.fransdenkers.nl

30 december 2013