Foto’s Wim van der Meeren

Gedurende de maand februari 2018 exposeert Wim van der Meeren foto’s in Galerie De Roos.

De expositie omvat voornamelijk recent werk, waarin de mens centraal staat. Wim van der Meeren fotografeert vooral op straat. Zo wordt een serie getoond van pauzerende/rokende koks op straat, analoge prints van foto’s, gemaakt in New York en Zuid Afrika en enkele zelfportretten.
Wim (1955) fotografeert al ruim 45 jaar. Hij heeft nooit serieus overwogen om daar zijn beroep van te maken. Hij studeerde politicologie, was kort ambtenaar, werd ziekenhuisbestuurder en is thans voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.

                   

Fotografie bleef altijd een belangrijk deel van zijn leven. Als fotograaf is Wim autodidact. Tot 2014  werkte hij in de ‘natte doka’ maar inmiddels is hij voldoende overtuigd van de kwaliteit van de digitale print. Een foto bestaat pas echt als hij geprint is: een mooie zwart/wit print, zonder al te veel technische fratsen.
Als Wim niet op straat fotografeert, dan is doorgaans het café zijn werkterrein.

De expositie wordt geopend op zondag 4 februari.
U bent welkom vanaf 14.00 uur, rond 14.30 uur is de officiële opening.
Hierna is de expositie te bezoeken tot en met 25 februari op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur.

26 januari 2018