Tussen enerzijds en anderzijds

Galerie De Roos opent op 5 december de nieuwe expositie ‘Tussen enerzijds en anderzijds’ met werk van Lieve Waelkens.

Lieve Waelkens, geboren in Brugge (1951) was al van jongs af aan vertrouwd met het kunstzinnig ontwerpen van kleurrijke borduurwerken, kerkgewaden en vlaggen in het atelier van haar ouders. Na een werkzaam leven als psycholoog volgde zij de schilder- en tekenopleiding aan de kunstacademie in Arendonk.

Zij werkt met verschillende media hoofdzakelijk tempera en olieverf, maar ook met pastel, inkten en houtskool. Zij kiest verschillende dragers zoals papier, doek maar ook, net als bij iconen, houten planken bewerkt met doek, lijm, krijt en soms bladgoud.

Haar werken zijn enerzijds abstract, verstild, minimalistisch en anderzijds realistisch, kleurrijk, verhalend, uit het leven gegrepen. Twee aspecten, twee drijfveren in de keuze van haar onderwerpen en het ontstaan van haar werk.

Vanwaar de titel ‘tussen enerzijds en anderzijds’?
We leven in een polariserende wereld; enerzijds zus, anderzijds zo; ik of de ander.
Er is steeds minder tijd en ruimte om te nuanceren. De waan van de dag, de economie, het presteren kleuren of verkleuren onze blik. Tijd om te onderzoeken wat er tussen die polariteiten aan mogelijkheden zijn.

Zo ook in de kunst.
In het kunstzinnig ‘bezigzijn’ onderzoeken we juist de spanning, de balans tussen polariteiten zoals zwart -wit, licht-donker, voor-achter, maar ook tussen rust en onrust, heftig of mild, harmonisch of juist naar een dissonant.
Ook onderzoeken we hoe elementen zich tot elkaar verhouden, wat is hun dialoog?
Er valt zoveel te beleven tussen het een en het ander, tussen enerzijds en anderzijds.

Ad van Aart verzorgt het openingswoord op 5 december rond 14.30 uur.
Als u bij de opening aanwezig wilt zijn, laat dat even weten via galeriederoos@gmail.com

De expositie is van 5 t/m 26 december te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Eerste Kerstdag is de galerie gesloten.
In verband met de Coronaregels wordt uw QR-code gecontroleerd bij binnenkomst. Daarnaast is het raadzaam een mondkapje bij de hand te hebben.

28 november 2021